Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Poeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Poeke maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je waardevolle informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Poeke.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid PoekeHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalter
Postcode9880
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Poeke

Heb je in huis last van droog haar na het douchen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Vlamingen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Aalter kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Poeke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Poeke?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Poeke. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Poeke kent een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Poeke

De waterhardheid van het water in Poeke bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-poeke-9880

Populaire merken en modellen

 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Poeke reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Poeke.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1600 en €1900 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Poeke.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €900
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per beurt
PlaatsingRond de €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Poeke?
De hardheid in Poeke is plus minus 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Poeke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie