Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heestert

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Heestert heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Heestert.
 • Dit kan leiden tot onder andere huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeestertTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8551
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Heestert

Wil jij ook af van een droge huid en te veel schoonmaken? Veel woningeigenaren installeren een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Zwevegem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Heestert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Heestert?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Heestert. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Heestert ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heestert

De waterhardheid van het leidingwater in Heestert ligt op ong. 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-heestert-8551

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heestert verlaag je de dH waarde van 14,00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heestert.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot meer dan €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €790 (zonder installatiewerk). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1725 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Heestert.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Elektronische waterontharderRond de €1090
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €120 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €250
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Heestert?
De hardheid van het water in Heestert is gemiddeld 14,00 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Heestert.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie