Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Otegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Otegem leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Otegem.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OtegemWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8553
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Otegem

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Zwevegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Otegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Otegem?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Otegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Otegem kent een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Otegem

De waterhardheid van het water in Otegem is ongeveer 14,00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-otegem-8553

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Otegem verklein je de dH waarde van 14,00 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Otegem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1250 en €1825 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Otegem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektrische waterontharderCirca €960
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €120 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Otegem?
De hardheid van het kraanwater in Otegem bedraagt 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Otegem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie