Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Jabbeke

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Jabbeke heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je nuttige informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Jabbeke.
 • Dit is de oorsprong van situaties als irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid JabbekeWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Jabbeke

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of eindeloos schoonmaken? Veel mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Jabbeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Jabbeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Jabbeke?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Jabbeke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Jabbeke zit met een waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Jabbeke

De waterhardheid van het drinkwater in Jabbeke bedraagt ongeveer 8,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-jabbeke-8490

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • North Star 14UD
 • 038waterontharder Separaat 20
 • BWT AQA smart
 • Ecowater Galaxy VDR20

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Jabbeke verklein je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Jabbeke.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €155 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Jabbeke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Elektronische waterontharderRond de €1130
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €155 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Jabbeke?
De hardheid van het kraanwater in Jabbeke is om en nabij de 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Jabbeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie