Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moen

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Moen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Moen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MoenTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8552
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Moen

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en veel schoonmaakproducten nodig? Veel Belgen bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Zwevegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Moen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Moen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Moen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Moen kent een waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Moen

De waterhardheid van het drinkwater in Moen is 14,00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-moen-8552

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moen reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Moen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €145 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €730, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €2200 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Moen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €930
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €155 p/jaar
MontagekostenRond de €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Moen?
De hardheid van het water in Moen is doorgaans 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Moen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie