Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Denijs

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Denijs leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je praktische info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

  • Gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH in Sint-Denijs.
  • Mogelijk heb jij last van onder andere wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
  • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
  • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
  • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-DenijsTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8554
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Positieve effecten van zacht water

  • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
  • Efficiëntere warmteoverdracht.
  • Textiel slijt minder snel.
  • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

  • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
  • Hoog shampoo/zeepverbruik.
  • Veel schoonmaakwerk.
  • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Denijs

Wil jij ook af van een droge huid of te veel schoonmaken? Steeds meer Belgen plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Zwevegem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Denijs hoeft weinig tijd te kosten.

  1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
  2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
  3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
  4. Voer je contactgegevens in.
  5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Denijs?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Denijs. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

  • Sint-Denijs zit met een waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
  • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
  • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
  • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
  • Goed om te weten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Denijs

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Denijs bedraagt circa 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-denijs-8554

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

  • MultiAqua WaterMaster EC-4
  • General electric GE-45HF
  • Digisoft DS-2000 HE
  • Bayard Tenera 28
  • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Denijs reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

  1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
  2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
  3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
  4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
  5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

  • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
  • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
  • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
  • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Denijs.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen beginnen bij €740 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1550 en €1775 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Denijs.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1210
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €105 per jaar
PlaatsingC.a. €230
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Denijs?
De hardheid van het water in Sint-Denijs is circa 14,00 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Denijs.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie