Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zandhoven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,07 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Zandhoven heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info over de waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 9,07 dH in Zandhoven.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €325 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ZandhovenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2240
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid9,07 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zandhoven

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op douchekop? Veel Vlamingen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de gemeente Zandhoven zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zandhoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zandhoven?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Zandhoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor zacht en smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zandhoven heeft een geschatte waterhardheid van 9,07. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zandhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Zandhoven is ongeveer 9,07 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,07 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,83 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zandhoven-2240

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Erie Maxima Eco26
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Watergenius Blue Line Max
 • AEG 26 L

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zandhoven reduceert je de dH waarde van 9,07 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zandhoven.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Zandhoven.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Elektrische waterontharderV.a €1200
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €155 per jaar
MontagekostenV.a €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Zandhoven?
De hardheid in Zandhoven is grofweg 9,07 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zandhoven.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie