Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herselt

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,76 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Herselt leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,76 dH in Herselt.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HerseltZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHerselt
Postcode2230
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Herselt

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en veel schoonmaakwerk? Veel mensen bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Herselt werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Herselt wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Herselt?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Herselt. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Herselt heeft een waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Herselt

De waterhardheid van het drinkwater in Herselt is om en nabij de 11,76 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herselt-2230

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Erie Maxima Eco15
 • Kinetico Sumo 2
 • Watergenius Blue Line Advance
 • AEG 18 L

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Herselt minimaliseer je de dH waarde van 11,76 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Herselt.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1750 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1175 en €1825 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Herselt.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1180
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €90 per jaar
MontageV.a €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Herselt?
De hardheid van het leidingwater in Herselt is om en nabij de 11,76 dH. De meting in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. prettige douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Herselt.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie