Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Viersel

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,07 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Viersel resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je praktische informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 9,07 dH in Viersel.
 • Dit kan leiden tot problemen als bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid VierselHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2240
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid9,07 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Viersel

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Zandhoven opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Viersel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Viersel?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Viersel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Viersel kent een waterhardheid van 9,07. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Viersel

De waterhardheid van het water in Viersel bedraagt ongeveer 9,07 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,07 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,83 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-viersel-2240

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Viersel reduceer je de dH waarde van 9,07 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Viersel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €1850 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Viersel.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Mechanische waterontharderC.a. €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1030
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €90 (jaarbasis)
InstallatieRond de €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Viersel?
De hardheid van het leidingwater in Viersel is grofweg 9,07 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Viersel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie