Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pulle

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,07 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Pulle heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je handige info aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 9,07 dH in Pulle.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid PulleHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2243
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid9,07 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Pulle

Heb je last van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Vlamingen plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Zandhoven werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Pulle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Pulle?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Pulle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Pulle heeft een gemeten waterhardheid van 9,07. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Pulle

De waterhardheid van het water in Pulle is 9,07 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,07 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,83 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-pulle-2243

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pulle voer je de dH waarde terug van 9,07 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Pulle.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot wel €1700 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem zit ergens tussen de €1225 en €1800 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Pulle.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel vakmannen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderBegint bij €880
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €125 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €240
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Pulle?
De hardheid van het kraanwater in Pulle is doorgaans 9,07 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Pulle.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie