Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hulshout

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,76 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Hulshout maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 11,76 dH in Hulshout.
 • Dit kan leiden tot issues zoals geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HulshoutTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode2235
Gem. Gasverbruik M33.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5850 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hulshout

Heb je in huis last van een onnodig hoge energierekening en kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de huishoudens bestellen een slimme waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Hulshout werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Hulshout hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hulshout?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Hulshout. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hulshout heeft een waterhardheid van 11,76. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lager energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hulshout

De waterhardheid van het leidingwater in Hulshout is ongeveer 11,76 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-hulshout-2235

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Erie Maxima Eco20
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • AEG 22 L

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hulshout verlaag je de dH waarde van 11,76 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hulshout.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €800, zonder installeren. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1600 en €2050 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Hulshout.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1150
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €105 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €225
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Hulshout?
De hardheid in Hulshout is ongeveer 11,76 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hulshout.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie