Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pulderbos

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,07 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Pulderbos maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,07 dH in Pulderbos.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid PulderbosWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2242
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid9,07 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Pulderbos

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer Belgen kiezen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Zandhoven werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Pulderbos heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Pulderbos?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Pulderbos. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Pulderbos kent een waterhardheid van 9,07. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Pulderbos

De waterhardheid van het leidingwater in Pulderbos is om en nabij de 9,07 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,07 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,83 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-pulderbos-2242

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Watercompany Softflow 20
 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pulderbos verklein je de dH waarde van 9,07 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Pulderbos.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers zijn zo’n €680, zonder installeren. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1775 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Pulderbos.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1030
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €150 per 12 maanden
InstallatiekostenVanaf €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Pulderbos?
De waterhardheid in Pulderbos is grofweg 9,07 dH. De waarde in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pulderbos.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie