Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Massenhoven

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,07 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Massenhoven leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,07 dH in Massenhoven.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als apparaten die slecht werken en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MassenhovenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode2240
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid9,07 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Massenhoven

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Zandhoven vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Massenhoven heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Massenhoven?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Massenhoven. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Massenhoven heeft een waterhardheid van 9,07. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Massenhoven

De waterhardheid van het water in Massenhoven bedraagt circa 9,07 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9,07 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,83 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-massenhoven-2240

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Massenhoven reduceert je de dH waarde van 9,07 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Massenhoven.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1475 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Massenhoven.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1170
Regeneratiezout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 per 12 maanden
InstallatieBegint bij €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Massenhoven?
De waterhardheid in Massenhoven bedraagt 9,07 dH. De meting in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Massenhoven.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie