Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meldert

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Meldert maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Meldert.
 • Hierdoor ontstaan situaties als een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid MeldertHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Meldert

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of onnodig poets- en boenwerk? Veel woningeigenaren bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Aalst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Meldert hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Meldert?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Meldert. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Meldert ontvangt een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Meldert

De waterhardheid van het drinkwater in Meldert is 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meldert-9310

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Culligan Medallist 915
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meldert reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meldert.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €780, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €1850 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Meldert.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos vakmannen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1180
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudVanaf €105 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Meldert?
De hardheid van het water in Meldert is plus minus 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meldert.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie