Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Uitbergen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 17,36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Uitbergen heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 17,36 dH in Uitbergen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkaanslag en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid UitbergenFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode9290
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid17,36 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Uitbergen

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en minder lekker water uit de kraan? Steeds meer woningeigenaren nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Berlare vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Uitbergen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Uitbergen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Uitbergen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Uitbergen heeft een geschatte waterhardheid van 17,36. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lagere stookkosten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Uitbergen

De waterhardheid van het leidingwater in Uitbergen bedraagt circa 17,36 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 17,36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 49,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-uitbergen-9290

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Uitbergen reduceer je de dH waarde van 17,36 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Uitbergen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Uitbergen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel experts, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1120
Reinigingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €140 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Uitbergen?
De hardheid van het water in Uitbergen is gemiddeld 17,36 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Uitbergen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie