Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hofstade

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Hofstade zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,40 dH in Hofstade.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals aanslag op servies en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per 12 maanden.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HofstadeHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9308
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hofstade

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Aalst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hofstade hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hofstade?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Hofstade. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hofstade kent een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hofstade

De waterhardheid van het leidingwater in Hofstade bedraagt circa 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-hofstade-9308

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500
 • Kinetico Mini KB
 • Euro Combi 10 Fleck

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hofstade reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hofstade.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €2225 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Hofstade.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct specialisten, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Mechanische waterontharderC.a. €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1180
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €100 p/jaar
InstallatiekostenV.a €160
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Hofstade?
De waterhardheid in Hofstade schatten we op 8,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hofstade.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie