Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Denderbelle

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Denderbelle leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Denderbelle.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een irriterende huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DenderbelleWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode9280
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Denderbelle

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en/of te veel schoonmaken? Veel huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en een lager energieverbruik. In de gemeente Lebbeke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Denderbelle heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Denderbelle?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Denderbelle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Denderbelle zit met een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Denderbelle

De waterhardheid van het drinkwater in Denderbelle bedraagt ongeveer 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-denderbelle-9280

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Denderbelle reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Denderbelle.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €850 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1950 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Denderbelle.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €1050
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €130 p/jaar
PlaatsingV.a €240
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Denderbelle?
De hardheid in Denderbelle is plus minus 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Denderbelle.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie