Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Overmere

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 17,36 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Overmere zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je handige informatie over de waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 17,36 dH in Overmere.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OvermereWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBerlare
Postcode9290
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid17,36 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Overmere

Heb je last van slecht functionerende apparaten of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Berlare zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Overmere hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Overmere?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Overmere. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Overmere heeft een waterhardheid van 17,36. Dat betekent Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Overmere

De waterhardheid van het drinkwater in Overmere bedraagt ongeveer 17,36 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 17,36 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 49,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-overmere-9290

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Overmere verklein je de dH waarde van 17,36 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Overmere.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €720, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Overmere.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektrische waterontharderV.a €1080
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €140 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Overmere?
De waterhardheid in Overmere is ongeveer 17,36 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Overmere.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie