Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wieze

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Wieze heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Wieze.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WiezeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLebbeke
Postcode9280
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wieze

Heb je last van een irriterende huid of eindeloos schoonmaken? Veel mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Lebbeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wieze gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wieze?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wieze. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wieze zit met een waterhardheid van 8,40. Definitie: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Wieze

De waterhardheid van het drinkwater in Wieze is ongeveer 8,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wieze-9280

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wieze minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wieze.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €820 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1425 en €1875 incl. installatie. In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Wieze.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderRond de €710
Elektronische waterontharderC.a. €1200
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €130 per jaar
PlaatsingskostenCirca €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wieze?
De hardheid van het leidingwater in Wieze ligt op 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wieze.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie