Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leur

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Leur resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten check je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Leur.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LeurWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6615
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Leur

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en kalk op de lak van de auto? Meer en meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Wijchen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Leur wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Leur?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Leur. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leur heeft een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Leur

De waterhardheid van het water in Leur is ongeveer 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leur-6615

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Apic Heracles junior
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Euro Twin 14

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leur minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Leur.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €65 voor magnetische ontharders tot wel €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1650 en €2050 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Leur.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1170
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenCirca €85 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Leur?
De waterhardheid in Leur is plus minus 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leur.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie