Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Niftrik

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Niftrik leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Niftrik.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid NiftrikWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6606
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Niftrik

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Wijchen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Niftrik wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Niftrik?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Niftrik. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Niftrik kent een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Niftrik

De waterhardheid van het drinkwater in Niftrik bedraagt ongeveer 7.50 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-niftrik-6606

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Apic Heracles junior
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • BWT Aquadial softlife bio 10

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Niftrik voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Niftrik.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €660, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1575 en €1725 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Niftrik.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €135 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Niftrik?
De hardheid van het water in Niftrik is grofweg 7.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Niftrik.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie