Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hernen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Hernen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.50 dH in Hernen.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HernenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere stookkosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hernen

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of bittere thee en koffie? Veel huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Wijchen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Hernen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Hernen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hernen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hernen heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Hernen

De waterhardheid van het water in Hernen is ongeveer 7.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hernen-6616

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watergenius Blue Line Basic
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hernen voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hernen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1750 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €2250 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hernen.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €760
Elektrische waterontharderCirca €1060
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €85 p/jaar
InstallatieRond de €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Hernen?
De waterhardheid in Hernen komt uit op ong. 7.50 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hernen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie