Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergharen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Bergharen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal lees je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Bergharen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BergharenFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bergharen

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Wijchen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bergharen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Bergharen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bergharen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bergharen kent een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bergharen

De waterhardheid van het water in Bergharen is 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bergharen-6617

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Electrolux 18L
 • Watercompany Softflow 20
 • Boshuis Twin
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Atlantis AT210

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bergharen voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bergharen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Bergharen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig snel specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Mechanische waterontharderRond de €740
Elektronische waterontharderBegint bij €960
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €140 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Bergharen?
De hardheid in Bergharen schatten we op 7.50 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bergharen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie