Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Batenburg

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Batenburg heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Batenburg.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BatenburgFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
Gem. Gasverbruik M31360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Batenburg

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of glascorrosie? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Wijchen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Batenburg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Batenburg?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Batenburg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvoller water en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Batenburg heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Batenburg

De waterhardheid van het water in Batenburg bedraagt ongeveer 7.50 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-batenburg-6634

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Separaat 20
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Puricom Stratos UFW15
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Batenburg reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Batenburg.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €680, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1875 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in Batenburg.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Mechanische waterontharderCirca €860
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €120 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Batenburg?
De hardheid in Batenburg is grofweg 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Batenburg.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie