Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wadenoijen

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11.40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wadenoijen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 11.40 dH in Wadenoijen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WadenoijenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4014
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid11.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wadenoijen

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of kalkstrepen op ramen? Flink wat Nederlanders lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Tiel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wadenoijen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Wadenoijen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wadenoijen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wadenoijen ontvangt een waterhardheid van 11.40. Samengevat: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wadenoijen

De waterhardheid van het drinkwater in Wadenoijen ligt op ong. 11.40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 32,47 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wadenoijen-4014

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AquaCombi AquaCell
 • Kinetico Kube 6
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico Premier Compact HF

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wadenoijen reduceer je de dH waarde van 11.40 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wadenoijen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €2000 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Wadenoijen.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel specialisten, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Waterontharder (elektronisch)Circa €980
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wadenoijen?
De hardheid van het kraanwater in Wadenoijen is grofweg 11.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wadenoijen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie