Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kapel Avezaath

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kapel Avezaath zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten verzamel je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11.40 dH in Kapel Avezaath.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Kapel AvezaathFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4013
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid11.40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kapel Avezaath

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Tiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Kapel Avezaath was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kapel Avezaath?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kapel Avezaath. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kapel Avezaath heeft een gemeten waterhardheid van 11.40. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Kapel Avezaath

De waterhardheid van het leidingwater in Kapel Avezaath is om en nabij de 11.40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 32,47 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kapel-avezaath-4013

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kapel Avezaath minimaliseer je de dH waarde van 11.40 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kapel Avezaath.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Kapel Avezaath.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektrische waterontharderVanaf €1050
Onthardingszout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €100 per beurt
MontageVanaf €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kapel Avezaath?
De hardheid van het leidingwater in Kapel Avezaath is doorgaans 11.40 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kapel Avezaath.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie