Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kerk Avezaath

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11.40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Kerk Avezaath maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11.40 dH in Kerk Avezaath.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Kerk AvezaathHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid11.40 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kerk Avezaath

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Veel woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Tiel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kerk Avezaath gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kerk Avezaath?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Kerk Avezaath. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kerk Avezaath heeft een gemeten waterhardheid van 11.40. Definitie: hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Kerk Avezaath

De waterhardheid van het drinkwater in Kerk Avezaath is om en nabij de 11.40 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 32,47 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kerk-avezaath-4017

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Amysoft E-200
 • Erie Maxima Eco26

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerk Avezaath minimaliseer je de dH waarde van 11.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kerk Avezaath.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €680 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €1875 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Kerk Avezaath.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €750
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €140 per jaar
PlaatsingRond de €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Kerk Avezaath?
De hardheid van het water in Kerk Avezaath is doorgaans 11.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energierekening en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld via zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kerk Avezaath.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie