Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zennewijnen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Zennewijnen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 11.40 dH in Zennewijnen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ZennewijnenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28800 kWh
Gem. Waterhardheid11.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zennewijnen

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of bittere thee en koffie? Flink wat huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Tiel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zennewijnen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zennewijnen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zennewijnen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zennewijnen heeft een geschatte waterhardheid van 11.40. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zennewijnen

De waterhardheid van het leidingwater in Zennewijnen is 11.40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 32,47 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zennewijnen-4062

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Culligan Medallist 910
 • Hydrotense Seduction 22
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Delta Duplex compact
 • SuperSoft SuperSoft

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zennewijnen verlaag je de dH waarde van 11.40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zennewijnen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zennewijnen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Elektrische waterontharderCirca €1180
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €125 per jaar
PlaatsingskostenV.a €180
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zennewijnen?
De hardheid in Zennewijnen komt uit op ong. 11.40 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zennewijnen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie