Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bovenkarspel

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Bovenkarspel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je nuttige info info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Bovenkarspel.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BovenkarspelHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bovenkarspel

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Nederlanders installeren een slimme waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Stede Broec kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bovenkarspel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bovenkarspel?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bovenkarspel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bovenkarspel heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bovenkarspel

De waterhardheid van het leidingwater in Bovenkarspel is ongeveer 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bovenkarspel-1611

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT Bestsoft 11
 • Kinetico Essential 8
 • Euro Combi compact 10
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bovenkarspel verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bovenkarspel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €680 (zonder installatiewerk). Een goede installatie zit ergens tussen de €1425 en €2250 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Bovenkarspel.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen snel merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Elektrische waterontharderCirca €990
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €120 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bovenkarspel?
De hardheid van het water in Bovenkarspel ligt rond de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere stookkosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bovenkarspel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie