Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grootebroek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Grootebroek leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Grootebroek.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid GrootebroekWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Grootebroek

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Stede Broec zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Grootebroek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Grootebroek?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Grootebroek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Grootebroek kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Grootebroek

De waterhardheid van het drinkwater in Grootebroek is om en nabij de 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grootebroek-1614

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA Perla 5
 • Judo Biosoft-C
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Amysoft E-200
 • SoluCalc SoluCalc

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grootebroek reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Grootebroek.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders tot wel €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1150 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Grootebroek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Tabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €105 per 12 maanden
MontageVanaf €175
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Grootebroek?
De hardheid van het water in Grootebroek is doorgaans 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Grootebroek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie