Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lutjebroek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Lutjebroek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier vind je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Lutjebroek.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €320 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LutjebroekFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lutjebroek

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Stede Broec zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lutjebroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lutjebroek?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lutjebroek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lutjebroek zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lutjebroek

De waterhardheid van het water in Lutjebroek is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lutjebroek-1616

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Bayard Tenera 22
 • Ecowater ESM9 CE+
 • 038waterontharder Compact 20
 • Erie IQsoft Eco18

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lutjebroek verklein je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lutjebroek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €2225 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lutjebroek.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Mechanische waterontharderC.a. €860
Waterontharder (elektronisch)C.a. €990
Reinigingszout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €275
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Lutjebroek?
De hardheid van het water in Lutjebroek komt uit op ong. 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is om en nabij de 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een zachte huid, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lutjebroek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie