Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder IJhorst

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in IJhorst heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in IJhorst.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid IJhorstHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
Gem. Gasverbruik M31830 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34800 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen IJhorst

Heb je last van geïrriteerde huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel mensen kiezen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Staphorst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in IJhorst hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in IJhorst?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in IJhorst. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • IJhorst heeft een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in IJhorst

De waterhardheid van het drinkwater in IJhorst ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ijhorst-7955

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Watergenius HWS 2500
 • Erie Slimline Eco8
 • BWT AQA Perla 5
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in IJhorst verklein je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in IJhorst.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1800 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in IJhorst.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig snel merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1000
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €85 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in IJhorst?
De hardheid van het water in IJhorst is grofweg 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in IJhorst.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie