Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rouveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Rouveen resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Rouveen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €315 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid RouveenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7954
Gem. Gasverbruik M31830 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34800 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rouveen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Staphorst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rouveen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rouveen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rouveen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rouveen heeft een gemeten waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Rouveen

De waterhardheid van het leidingwater in Rouveen is 7.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rouveen-7954

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Erie Maxima Eco26
 • North Star Okosoft 35
 • Boshuis Duolux plus 200

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rouveen voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Rouveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €1700 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de actuele kosten van een waterontharder in Rouveen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderV.a €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €990
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 per 12 maanden
InstallatieV.a €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Rouveen?
De hardheid van het water in Rouveen schatten we op 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel ligt op 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rouveen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie