Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Punthorst

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Punthorst heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Punthorst.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PunthorstHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
Gem. Gasverbruik M31830 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34800 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Punthorst

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat woningeigenaren nemen een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Staphorst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Punthorst hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Punthorst?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Punthorst. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Punthorst kent een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Punthorst

De waterhardheid van het leidingwater in Punthorst is ongeveer 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-punthorst-7715

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Judo MultiSoft 2P
 • BWT Rondomat 25M

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Punthorst reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Punthorst.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1975 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Punthorst.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenRond de €90 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Punthorst?
De waterhardheid in Punthorst is om en nabij de 7.50 dH. De waarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Punthorst.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie