Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Berlicum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.95 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Berlicum leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.95 dH in Berlicum.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BerlicumHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5258
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.95 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Berlicum

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Sint-Michielsgestel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Berlicum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Berlicum?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Berlicum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Berlicum heeft een waterhardheid van 7.95. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Berlicum

De waterhardheid van het leidingwater in Berlicum ligt op ong. 7.95 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-berlicum-5258

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Delta Arenal
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berlicum reduceer je de dH waarde van 7.95 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Berlicum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1650 en €1900 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Berlicum.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1180
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €90 per jaar
InstallatiekostenCirca €180
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Berlicum?
De hardheid van het kraanwater in Berlicum is grofweg 7.95 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berlicum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie