Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gemonde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.95 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Gemonde maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.95 dH in Gemonde.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GemondeWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5292
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.95 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Gemonde

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of glascorrosie? Veel huishoudens installeren een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Sint-Michielsgestel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Gemonde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gemonde?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gemonde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gemonde heeft een gemeten waterhardheid van 7.95. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Gemonde

De waterhardheid van het drinkwater in Gemonde bedraagt circa 7.95 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gemonde-5292

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Erie Slimline Eco30
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 18

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Gemonde reduceert je de dH waarde van 7.95 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gemonde.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €810, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Gemonde.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Elektrische waterontharderV.a €1200
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €150 per jaar
InstallatieV.a €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Gemonde?
De hardheid in Gemonde schatten we op 7.95 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gemonde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie