Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Dungen

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.95 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Den Dungen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.95 dH in Den Dungen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Den DungenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.95 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Den Dungen

Heb je in huis last van een droge huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Den Dungen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Dungen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Den Dungen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Den Dungen heeft een gemeten waterhardheid van 7.95. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Den Dungen

De waterhardheid van het drinkwater in Den Dungen ligt op ong. 7.95 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-den-dungen-5275

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Watergenius HWS 1500
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • BWT AQA Perla Duo
 • Erie IQsoft Eco26

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Dungen verlaag je de dH waarde van 7.95 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Den Dungen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €1775 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Den Dungen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten merken, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Elektrische waterontharderRond de €1070
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €145 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Den Dungen?
De hardheid van het water in Den Dungen is ongeveer 7.95 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Onder andere een fijne douchebeurt, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Den Dungen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie