Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zonnegem

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,96 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Zonnegem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 8,96 dH in Zonnegem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €215 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ZonnegemTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zonnegem

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of strepen op de ramen? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Sint-Lievens-Houtem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Zonnegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zonnegem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Zonnegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zonnegem heeft een gemeten waterhardheid van 8,96. Dit staat voor Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zonnegem

De waterhardheid van het leidingwater in Zonnegem is ongeveer 8,96 dH. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-zonnegem-9520

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zonnegem reduceer je de dH waarde van 8,96 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zonnegem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1925 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Zonnegem.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractRond de €135 per beurt
InstallatiekostenVanaf €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Zonnegem?
De hardheid van het kraanwater in Zonnegem is plus minus 8,96 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zonnegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie