Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vlierzele

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Vlierzele zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 8,96 dH in Vlierzele.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VlierzeleHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Vlierzele

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Sint-Lievens-Houtem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vlierzele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vlierzele?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Vlierzele. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vlierzele heeft een geschatte waterhardheid van 8,96. Definitie: Normaal water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vlierzele

De waterhardheid van het water in Vlierzele is ongeveer 8,96 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-vlierzele-9520

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlierzele minimaliseer je de dH waarde van 8,96 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vlierzele.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Vlierzele.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel experts, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €90 per beurt
MontageRond de €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Vlierzele?
De waterhardheid in Vlierzele is doorgaans 8,96 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlierzele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie