Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bavegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,96 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Bavegem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8,96 dH in Bavegem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BavegemZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bavegem

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en/of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Sint-Lievens-Houtem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Bavegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bavegem?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Bavegem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bavegem kent een waterhardheid van 8,96. Dit houdt in Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bavegem

De waterhardheid van het water in Bavegem bedraagt circa 8,96 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bavegem-9520

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bavegem minimaliseer je de dH waarde van 8,96 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bavegem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €650, excl. installatie. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €2225 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Bavegem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk snel monteurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Onthardingszout€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Bavegem?
De hardheid van het leidingwater in Bavegem ligt op 8,96 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bavegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie