Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Laureins

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 17,92 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Laureins zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 17,92 dH in Sint-Laureins.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals geïrriteerde huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-LaureinsHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9980
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Laureins

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal Belgen plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Sint-Laureins zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Laureins hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Laureins?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Laureins. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Laureins heeft een gemeten waterhardheid van 17,92. Dit houdt in Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Laureins

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Laureins is om en nabij de 17,92 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-laureins-9980

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Electrolux 18L
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Kinetico Sumo 1

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Laureins reduceert je de dH waarde van 17,92 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Laureins.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €65 voor magnetische ontharders tot zo’n €1725 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1275 en €1750 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Laureins.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Mechanische waterontharderC.a. €810
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1180
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €150
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Sint-Laureins?
De hardheid van het water in Sint-Laureins ligt rond de 17,92 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Laureins.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie