Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Jan-In-Eremo

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 17,92 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Jan-In-Eremo maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 17,92 dH in Sint-Jan-In-Eremo.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Sint-Jan-In-EremoHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9982
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Jan-In-Eremo

Heb je last van een te hoge stroomrekening en eindeloos schoonmaken? Steeds meer Vlamingen bestellen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Sint-Laureins zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Jan-In-Eremo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Jan-In-Eremo?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Jan-In-Eremo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Jan-In-Eremo zit met een waterhardheid van 17,92. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sint-Jan-In-Eremo

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Jan-In-Eremo bedraagt ongeveer 17,92 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-jan-in-eremo-9982

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Jan-In-Eremo reduceer je de dH waarde van 17,92 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Jan-In-Eremo.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €2100 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen beginnen bij €800 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2000 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Sint-Jan-In-Eremo.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Waterontharder (elektronisch)V.a €1080
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €150 per beurt
MontageVanaf €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Jan-In-Eremo?
De hardheid van het water in Sint-Jan-In-Eremo is gemiddeld 17,92 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Jan-In-Eremo.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie