Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Margriete

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 17,92 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Sint-Margriete maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 17,92 dH in Sint-Margriete.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint-MargrieteHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9981
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Margriete

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Sint-Laureins vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Margriete was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Margriete?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Margriete. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Margriete heeft een geschatte waterhardheid van 17,92. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Margriete

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Margriete is om en nabij de 17,92 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-margriete-9981

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Margriete verlaag je de dH waarde van 17,92 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Margriete.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €730, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1575 en €1875 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Sint-Margriete.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Mechanische waterontharderC.a. €820
Elektronische waterontharderBegint bij €1130
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenRond de €120 op jaarbasis
InstallatieVanaf €150
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Sint-Margriete?
De waterhardheid in Sint-Margriete is om en nabij de 17,92 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Margriete.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie