Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Assenede

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Assenede maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Assenede.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €250 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AssenedeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode9960
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Assenede

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en bittere smakende thee? Een groot deel van de Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Assenede werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Assenede gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Assenede?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Assenede. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Assenede heeft een waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Assenede

De waterhardheid van het water in Assenede is ongeveer 10,08 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-assenede-9960

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Kinetico Premier Compact HF

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Assenede verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Assenede.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot wel €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2150 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Assenede.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct modellen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €870
Elektrische waterontharderC.a. €1200
Zout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Assenede?
De waterhardheid in Assenede is ongeveer 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Assenede.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie