Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Evergem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Evergem heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je bruikbare info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 11,20 dH in Evergem.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid EvergemHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Evergem

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten of strepen op de ramen? Veel huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Evergem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Evergem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Evergem?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Evergem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Evergem kent een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Evergem

De waterhardheid van het drinkwater in Evergem ligt op ong. 11,20 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-evergem-9940

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Kinetico Premier Compact HE

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Evergem verlaag je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Evergem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot ruim €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €790, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2175 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Evergem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen supersnel monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Elektronische waterontharderV.a €960
Tabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Evergem?
De hardheid in Evergem bedraagt 11,20 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Evergem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie