Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kaprijke

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 15,68 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Kaprijke heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 15,68 dH in Kaprijke.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KaprijkeTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKaprijke
Postcode9970
Gem. Gasverbruik M33.375 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kaprijke

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en aanslag op servies? Een toenemende groep Belgen nemen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Kaprijke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kaprijke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kaprijke?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Kaprijke. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kaprijke kent een waterhardheid van 15,68. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kaprijke

De waterhardheid van het leidingwater in Kaprijke is ongeveer 15,68 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kaprijke-9970

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Digisoft EC-500
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kaprijke minimaliseer je de dH waarde van 15,68 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kaprijke.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten bij €670, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Kaprijke.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Mechanische waterontharderRond de €790
Elektronische waterontharderC.a. €940
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €125 per jaar
MontagekostenC.a. €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kaprijke?
De waterhardheid in Kaprijke is doorgaans 15,68 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kaprijke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie