Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waterland-Oudeman

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 17,92 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Waterland-Oudeman maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 17,92 dH in Waterland-Oudeman.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Waterland-OudemanTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9988
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Waterland-Oudeman

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Sint-Laureins kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Waterland-Oudeman hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waterland-Oudeman?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Waterland-Oudeman. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waterland-Oudeman heeft een waterhardheid van 17,92. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Waterland-Oudeman

De waterhardheid van het water in Waterland-Oudeman is 17,92 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-waterland-oudeman-9988

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waterland-Oudeman verklein je de dH waarde van 17,92 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waterland-Oudeman.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1825 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Waterland-Oudeman.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektrische waterontharderRond de €920
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €80 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Waterland-Oudeman?
De waterhardheid in Waterland-Oudeman is plus minus 17,92 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Waterland-Oudeman.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie