Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Watervliet

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 17,92 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Watervliet resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 17,92 dH in Watervliet.
 • Dit kan zorgen voor problemen als aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WatervlietTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9988
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Watervliet

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten of bittere smakende thee? Een groot deel van de huishoudens plaatsen een slimme waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Sint-Laureins werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Watervliet hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Watervliet?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Watervliet. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Watervliet ontvangt een waterhardheid van 17,92. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Watervliet

De waterhardheid van het leidingwater in Watervliet bedraagt ongeveer 17,92 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-watervliet-9988

Vaak geplaatste ontharders

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Watervliet reduceert je de dH waarde van 17,92 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Watervliet.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €790, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1625 en €2125 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Watervliet.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractC.a. €160 per beurt
InstallatieC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Watervliet?
De hardheid van het kraanwater in Watervliet is om en nabij de 17,92 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Watervliet.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie