Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rosmalen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Rosmalen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Rosmalen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals geïrriteerde huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid RosmalenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5244
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rosmalen

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid of extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente s-Hertogenbosch opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Rosmalen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rosmalen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Rosmalen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rosmalen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rosmalen

De waterhardheid van het water in Rosmalen bedraagt circa 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rosmalen-5244

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Amysoft E-200
 • Amysoft C-100
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • North Star Okosoft 35

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rosmalen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rosmalen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen bij €770 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €1900 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Rosmalen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en direct installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1200
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €115 per 12 maanden
MontageCirca €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Rosmalen?
De hardheid van het leidingwater in Rosmalen is plus minus 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rosmalen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie