Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geffen

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Geffen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Geffen.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GeffenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Geffen

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep huishoudens kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In en rondom gemeente s-Hertogenbosch kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Geffen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geffen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Geffen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Geffen kent een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Geffen

De waterhardheid van het water in Geffen bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-geffen-5386

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Delta Mosela
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • North Star 17ED
 • Erie Maxima Eco32

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Geffen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Geffen.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €780, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1300 en €1800 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Geffen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektrisch)Rond de €910
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Geffen?
De waterhardheid in Geffen is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Geffen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie